Prostovoljci

Kdo je prostovoljec in kakšen pomen ima prostovoljstvo

Prostovoljstvo pomeni, da svobodno dajemo svoj čas in delo za družbeno korist – brez pričakovanja materialnih koristi zase. Nekateri pravijo, da prostovoljci dajejo svoje srce za dobro vseh nas.

Prostovoljstvo obstaja že od začetka sveta. Ljudje se namreč že od nekdaj ukvarjamo z eno ali drugo obliko prostovoljstva in pomagamo eden drugemu:

Prostovoljci torej pomagamo izvajanju aktivnosti in storitev za tiste, ki najbolj potrebujejo našo pomoč.

Zakaj bi postal prostovoljec?

Velikokrat slišimo, da so prostovoljci ljudje dobrega srca. So neprecenljivi dragulji, ki delijo dobro. Vsak človek lahko kaj spremeni, zakaj ne bi poskusil to tudi ti?

Kako postanem prostovoljec v mreži Prostovoljska-pomoč?

Če si prostovoljec in si že včlanjen v kakšno prostovoljskih organizacij, ki sodelujejo v naši prostovoljski mreži, se tam lahko povežeš z odgovorno osebo in pozanimaš o pogojih, ki jih imajo za mentorje; tam dobiš tudi nadaljnja navodila.

V kolikor si prostovoljec, a še nisi včlanjen v prostovoljsko organizacijo, lahko poiščeš kontakte prostovoljskih organizacij, ki so na naši spletni strani, in se povežeš s tisto, ki je najbližje tvojim pričakovanjem.

Pri prijavi na spletno stran prosimo, da vsak prostovoljec vnese ime in priimek, kontakt ter želeno/a področje/a prostovoljskega dela. To bomo potrebovali za lažje sporazumevanje ter organiziranje prostovoljskega dela.