Informacije za mentorje

»Želiš postati mentor« mlajšim prostovoljcem?

Mentorji poleg svojega prostovoljskega dela skrbijo tudi za druge prostovoljce, jih podpirajo, svetujejo in ustvarjajo dobre pogoje za njihovo delo.

Njihov prispevek je posebej pomemben v primerih, ko pri izvajanju prostovoljskega dela ne gre vse po načrtih in je potreben nasvet izkušene osebe, da se stvari razrešijo na zadovoljstvo vseh.

Naloge mentorjev

Kot mentor boš spremljal delo prostovoljcev, s katerimi se boste dogovorili v določeni prostovoljski organizaciji. Tudi o konkretnih nalogah mentorja se boste dogovorili v prostovoljski organizaciji.

Pri izvajanju posameznih nalog boš lahko uporabljal »spletno klepetalnico«, ki deluje v okviru naše prostovoljske platforme.

Kako postaneš mentor?

Mentorji običajno postanejo tisti prostovoljci, ki imajo že izkušnje s prostovoljskim delom in te izkušnje radi delijo tudi z drugimi prostovoljci. Vsaka prostovoljska organizacija običajno opredeli pogoje, kdo od prostovoljcev lahko postane mentor.

Če si že včlanjen v kakšno prostovoljskih organizacij, ki sodelujejo v naši prostovoljski mreži, se tam lahko povežeš z odgovorno osebo in pozanimaš o pogojih, ki jih imajo za mentorje; tam lahko dobiš tudi nadaljnja navodila.

V še nisi včlanjen v katero prostovoljskih organizacij, ki delujejo v naši mreži, lahko poiščeš kontakte prostovoljskih organizacij na naši spletni strani, in se povežeš s tisto, ki je najbližje tvojim pričakovanjem.

Za izvajanje mentorstva preko naše platforme, se je potrebno najprej registrirati kot prostovoljec. Nato se s prostovoljsko organizacijo, kjer boš deloval kot mentor, dogovoriš, da ti tudi na platformi dodeli status mentorja.